Kereviz yetişitriciliği karlı iş fikirleri arasındadır. Kereviz rüzgar alan yerleri sevmediğinden nemli yerlerde üretimi yapılır. Kış aylarında ılıman, yaz aylarında ise çok sıcak olmayan yerlerde oldukça fazla gelişim gösterirler. 17 °C kereviz için ideal sıcaklıktır.
Güneş almayan gölge yerler kereviz üretimi için çok uygun yerlerdir.
GÜBRELEME
Gübreleme işlemi öncesi toprak analizi yaptırmanız yararınıza olacaktır. Verim açısından düzenli ve zamanında gübreleme üretim kapasitesini artırır. Dekar'a 4 ton yanmış gübre, süperfosfat, potasyum sülfat ve amonyum sülfat gübreleri atılır.
Dikim işleminden 50 gün sonra dekara 5 kg saf azot vermek yararınıza olacaktır. Gübreleme hakkında yeterli tecrübeniz yoksa ziraat uzmanı bir kişiden yardım alabilirsiniz.
SULAMA
Çok su isteyen kereviz üretim verimliliğini azaltır. Fakat aşırı sulamada belli hastalıklar meydana getirir.
ÇAPALAMA
Kereviz yumru şeklinde toprağın altında gelişeceğinden, toprağın yapısını çapalamak büyük önem taşımaktadır. Yabani ot ve taş gibi maddelerden tamizlenmelidir. İlk çapa 20 gün sonra yapılır. Sonrasında yabani ot'un durumuna göre kerevizin gelişmesine bağlı olarak çapalamaya devam edilir.
HASAT
Ekim işleminden 200 gün sonra hasat alınmaya başlanabilir. Ekim alanınız büyükse pulluk ile küçükse çapa ile gevşetilip elle çıkarılır. Yıkama işleminden sonra naylon paketlerle satışa gönderilir.
VERİM
Ürüne iyi bakıldığı zaman dekardan 3 ton verim alınabilir.