Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Belediye mühendis maaşları 2022
Belediye mühendis maaşları
Belediye mühendis maaşları 2022
 
MESLEK VE MAAŞLARI >> 10 Ocak 2021 - Saat: 00:07

Belediye mühendis maaşları 2022

Belediyelerde genelde;

İnşaat 

Endüstri

Makine

Elektrik ve yazılım mühendisleri çalışmaktadır. Belediyelerde ilçe ve büyükşehirlerde çalışan mühendislerin maaşı farklıdır. Belediyeler sektör ayrımı yapmadan mühendis maaşı vermektedirr. Yani inşaat mühendisi ile makine mühendisi farklı maaş almazlar. Belediyelerin verdiği ücretler makul seviyededir. 

Yeni işe başlayan taşeron mühendis maaşları 2022'de yaklaşık 6150 TL ile 9600 TL arası maaş alır. 5 yıl ve üzeri 11.900 TL maaş alır.

Sözleşmeli mühendisler 6200 TL ile 9450 TL arası maaş alırlar. 15 yıldan sonra kıdem arttıkça maaş artmaktadır.

Kadrolu mühendisler ise 2022 yılında 6800 TL ile 10.400 TL arası maaş alırlar. AGİ ve sosyal ödenek dahildir. Sendika ve vergi kesintisi olduğunda maaşta 240 TL gerileme görülebilir.

Belediyede çalışan mühendislerin yapı denetim kanununu çok iyi bilmesi gerekir. İmar kanunuda buna dahildir.

 

Belediyede makine mühendisi ne iş yapar ?

Makine mühendisleri genelde asansör ruhsat tanzimi ile ilgilenir. Belediye raylı tramvay motor arızalarını, gaz ve buhar tribünlerinin, vidalı veya pistonlu kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, ısıtma, havalandırma sistemlerinin tasarımını yapar, geliştirir.

Belediyenin mezbahane soğutma sistemi teknik kontrolünü yapar.

Belediyenin iş makinelerini silindir, paletli kepçe dahil arızasını tespit eder.

 

Belediyede elektrik elektronik mühendisi ne iş yapar ?

Belediyenin tüm birimlerindeki özellikle üretim alanlarında halojen kablo kullanılıp kullanılmadığını tespit eder. Yangın depolarını projede mutlaka gösterir.
 
Yönetmelikleri iyi takip edip teknik şartnamelere hakim olmalıdır. Projeleri iyi takip etmeli, alçak gerilim tellerini 1 metre mesafeli yapmalıdır. Ayrıca topraklama
 
yönetmeliği ve iç tesisat yönetmeliğine göre hareket etmelidir.
 
Facebook
-