Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Netflix en iyi yabancı aksiyon dizileri
Netflix en iyi yabancı aksiyon dizileri
Netflix en iyi yabancı aksiyon dizileri
 
BİLGİ REHBERİ >> 27 Eylül 2020 - Saat: 16:55

Netflix en iyi yabancı aksiyon dizileri 2020 En çok izlenen diziler sıralaması

1- The Witcher

Yalnız bir canavar avcısı olan Rivyalı Geralt, insanların yaratıklardan daha kötü olabildiği bir dünyada kendine yer edinmeye çalışmaktadır. Ancak kader onu, güçlü bir büyücüye ve tehlikeli bir sır saklayan genç bir prensese doğru savurur. Şimdi üçü birlikte, gitgide daha dengesiz bir yer hâline gelen Kıta'da yollarını bulmayı öğrenmelidir.

Başroller
Henry Cavill, Rivyalı Geralt
Freya Allan, Prenses Ciri
Anya Chalotra, Vengerbergli Yennefer
Joey Batey, Jaskier
Eamon Farren, Cahir
MyAnna Buring, Tissaia de Vries
Mimi Ndiweni, Fringilla Vigo
Therica Wilson-Read, Sabrina Glevissig
Mahesh Jadu, Vilgefortz

Kaynak : tr.wikipedia.org/wiki/The_Witcher_(dizi)

 

2- Z Nation

Z Nation Syfy kanalında yayınlanan Karl Schaefer ve Craig Engler tarafından yaratılan ve The Asylum tarafından geliştirilen bir Amerikan korku-komedi-drama/kıyamet sonrası dizisi. İlk sezon 13 bölümden oluşmaktadır ve 12 Eylül 2014'te duyrulmuştur. 
Z Nation Spokane, Washington bölgesinde çekilmektedir ve 6 Kasım 2015'te dizinin 3. sezona uzatıldığı açıklandı.

 

3- Van Helsing

Van Helsing, 2016 yılı ABD yapımı başrolünü Kelly Overton'un oynadığı fantezi/korku dizisidir.

23 Eylül 2016 yılında Sci-Fi Channel'da ilk gösterimi olmuştur. Vanessa Helsing karakterini Kelly Overton canlandırmaktadır. Dizinin yönetmenliğini Michael Nankin, Simon Barry ve David Frazee üstlenirken, senarist kadrosunda ise Simon Barry ve Jonathan Walker bulunmaktadır. 14 Ekim 2016 tarihinde dizi 2. sezon onayını almıştır.

Vanessa Helsing (Kelly Overton), ünlü vampir avcısı Abraham Van Helsing’in soyundan gelmektedir.

Gelişen bazı olaylar ile vampirler artık gündüzde dışarı çıkmaktadır. Atmosferde oluşan toz tabakası yüzünden güneş ışıkları vampirleri etkilemediği için gündüzleri de dışarı çıkabilmektedirler. Bu sayede oluşan kaosta vampirler dünyayı ele geçirirler. Hayatta kalan insanlar azınlık olarak saklanarak yaşamaya başlar. Onların tek umudu Vanessa Helsing'tir. Kaynak : tr.wikipedia.org/wiki/Van_Helsing_(dizi)

 

4- Teen wolf

Teen Wolf, ABD yapımı bir fantastik gençlik dizisidir. 1985 yapımı aynı adlı filmden esinlenerek hayata geçirildi. 2011 MTV Film Ödülleri'nin ardından 5 Haziran 2011'de ilk gösterimini yaptı.

 Teen Wolf, Scott McCall (Tyler Posey) adında bir lise öğrencisinin ormanda dolaşırken bir kurt adam ısırılması sonucu yaşadıklarını anlatan doğaüstü draması. Scott, bir kurt adam olduğu gerçeğini, hayatı ve vücudundaki değişiklikler konusunda ona yardımcı olan en iyi arkadaşı Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) ve bir diğer gizemli kurt adam Derek Hale (Tyler Hoechlin) dışında herkesten saklayarak sıradan bir yaşam sürmeye çalışır

Dizinin 1. sezonunda Kate Argent karakteri öldürülmüştür.
2.sezonda Alfa olan Derek Hale kendine sürü toplamaya çalışır.
Dizinin 2. sezonunun sonunda Jackson karakteri diziden ayrılmıştır.
3. sezon 1. bölümde-tamamı Alfa kurtlardan oluşan bir sürü Beacon Hills'e gelmiştir.
3(B) sezonunda - Oni isimli japon cinleri Beacon Hills'de Nogitsune isimli kötü ruhu aramaya başlar.
3. sezon 17.bölümde - Nogitsune Stiles'i ele geçirir.
Nogitsune 3x17-3x24 bölümlerine kadar vardır.

3. sezon 24. bölümde Nogitsune Scott tarafından ısırılarak durdurulmuştur.
3. sezonda Allison Argent karakteri Oni tarafından öldürülmüştür.
3. sezon 24. bölümde Aiden karakteri Oni tarafından öldürülmüştür.
4. sezonda Dylan Sprayberry Liam karakteri ile oynamıştır.
4. sezonda - Scott mecburiyet karşısında 15 yaşındaki genç Liam'ı ısırmıştır.
4. Sezonda ise Kate Argent, Werejaguar olarak geri gelmiştir ve Derek Hale karakterini gençliğine geri göndermiştir.
Chris Argent, Kate Argent'ın peşinden gitmiştir ve Kate Argent karakteri ayrılmıştır.
5. sezonda Tyler Hoechlin adı oyuncu oynamayacaktır ve 6. sezonda da aynı şekilde dizide yer almayacaktır.Sadece 6.sezon 20.bölümde vardır.
5. sezonda Cody Christian adlı oyuncu ''Theo'' adlı kötü karakteri canlandırmak üzere diziye katılmıştır.Sonradan iyi bir karakter olarak devam etmiştir.

Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Teen_Wolf_(dizi,_2011)

 

5- Locke & key

6- The 100

97 yıl önce yeryüzünde yaşayan insanların ölümüyle sonuçlanan nükleer bir savaş gerçekleşmiş ve dünyanın yüzeyi yaşanılamayacak seviyede radyasyonla kaplanmıştır. Bilinen tek hayatta kalanlar gezegenin yörüngesinde bulunan 12 farklı ülkeye ait istasyonlarda yaşayanlardır ve bu uzay istasyonları Ark ismindeki istasyonun oluşturulması için Jaha başkanlığında birleşir.

Kaynaklar kıttır, suçun türüne bakılmaksızın 18 yaşın üstündeki suçlular uzaya fırlatılarak ölümle cezalandırılmaktadır. Ark'ın kaynakları tükenmektedir, yeni yaşam kaynaklarına ihtiyaç duyulmaktadır. 100 genç mahkûmun dünyaya gönderileceği duyurulur ve yaşam olanaklarının öğrenilmesi amacıyla eski suçlarının bağışlanacağı söylenerek son savaştan önce kurulan, içinde bolca bozulmayan erzak bulunduğu düşünülen Weather Dağı'nın yakınına eski bir uzay gemisiyle gönderilir.

Planlananın aksine gençler dağın uzağına iner ve geçici bir topluluk kurmak için aralarında mücadele eder. Ancak sorunları bunlarla sınırlı kalmayacak ve Dünyalılar diye adlandırılan, yeryüzünde nükleer patlama ve radyasyondan kurtularak sağ kalmayı başarmış bazı insanlar; Biçiciler adındaki yamyama dönüşmüş dünyalılar ve dağ adamlarıyla karşılaşacaklardır.

Başrolde Eliza Taylor,Clarke Griffin karakterini oynuyor.

Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/The_100_(dizi)

 

7- Colony

Colony, Carlton Cuse ve Ryan J. Condal tarafından, Josh Holloway ve Sarah Wayne Callies'in oynadığı Amerikan bilim kurgu drama televizyon dizisidir.İlk kez 14 Ocak 2016 tarihinde yayınlandı. Son sezonu ise 25 Temmuz 2018 tarihinde seyirciyle buluştu. 

Oyuncular: Joshy Holloway - Peyton List -

 
Facebook
-