En az yakıt yakan traktörler aşağıda listelenmiştir. Çift ve 4 çeker traktörlerin yakıt performansları hakkında detaylı bilgi aşağıdadır :
John Deere 6215R
John Deere 4 silindirli 4,5 L (274,6 inç3) motor ve 6 silindirli 6,8 L (415 inç3) motorun yüksek güç çıkışı 2500 bar (36.259,4 psi) değerine kadar ulaşan enjeksiyon basıncı sunan bu gelişmiş, dört valfli, yüksek basınçlı common rail (HPCR) teknolojisi ile sağlanır.
6175R, 6195R ve 6215R modellerdeki PVS motor, tork eğrisi boyunca performansı ve verimi sürekli olarak yükselten değişken geometrili turboşarj (VGT) ile donatılmıştır. PSS motorlar (6230R ve 6250R), sabit pervaneli bir turboşarjın oluşturduğu basıncın VGT tarafından çoğaltıldığı iki aşamalı bir turboşarj sistemine sahiptir.
Valtra S4 Stage V
Uzun ömürlü AGCO POWER motorlar Çift Turbo özelliği sayesinde daha güçlü, düşük yakıt tüketimi ile daha ekonomik. Yağlı motor bloğu motorun ısınmasını önleyerek daha uzun bir motor ömrü ve daha yüksek motor performansı sunar.
Maksimum tork ve güç gerektiren uygulamalarda düşük rolenti hızı ile üstün ve benzersiz performans, düşük yakıt tüketim kombinasyonuyla Valtra S serisinde birleşti. Zorlu işlerde gösterdiği performans sizi Valtra S sahibi olmaya davet ediyor.
Deutz fahr 8280 TTV
En son teknolojiye sahip common rail sistemi, AB Faz V motor gereksinimlerini karşılar ve enjeksiyon pompası, yağ ile yağlanır - yakıt ve AdBlue'nun yanmasını optimize eden ve reaktif ve dinamik motor davranışını garanti eden, 2.000 bar'lık yüksek bir enjeksiyon basıncı ile çalışır.
Böylece, geniş kapsamlı tork eğrisi, düşük motor devirlerinde yüksek bir güç rezervi sağlar. Nitrojeni indirgemek için, egzoz gazı, dizel partikül filtresini ve yenilikçi seçici Katalitik İndirgeme (SCR) teknolojisini kullanan bir egzoz son işlem sistemi ile saflaştırılır.
500 saatlik yağ değişim aralıkları ve motor sıvılarının kolayca değiştirilebilmesi, işletme maliyetlerini azaltır ve makinelerin kullanılabilirliğini artırır
New holland 3230
Massey Ferguson 1035 DI
Traktörün az yakması için ne yapmalı ?
1. Ani fren yapmayın
2. Klimayı sürekli çalıştırmayın
3. Yağ ve hava filtrelerini sık sık temizleyin
4. Lastik hava basıncını kontrol edin
5. Kaliteli akaryakıt kullanın
6. Motor yağını opet kullanın
7. Traktörü yüksek viteste kullanın
8. Rölantide çalıştırmaya özen gösterin