Kar marjı en yüksek sektörlerden biri olan züccaciye dükkanı oldukça para kazandıran meslekler arasındadır.
Züccaciye dükkanı açma maliyeti ne kadar ?
Züccaciye dükkanı açmak için 25 bin liranız olması gereklidir. Özellikle cadde üzeri geniş iş yerlerinde ciro daha fazla olacaktır. Züccaciye ürünleri çok yer kapladığından raflar yer kaplayacaktır. Bu işin karlı tarafı satılan malın geri alınmamasıdır. Aldığınız ürünleri iyi kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. Kargo ve nakliye ile gelen ürünlerden çıkan kırık eksikler size zarar olarak yansıyacaktır.
Züccaciye işinde kar marjı çok fazladır. Özellikle çaydanlık takımları Türkiyede üretildiğinden çok uygun fiyatlara alınabiliyor. Zaten züccaciyede dükkanından en çok satılan ürün çaydanlık ve tencere takımı olacaktır. Bu iki ürünün karı oldukça yüksektir.
Züccaciye dükkanı açarken raf ve tereklerin metal olmasına dikkat edin. Terek ve raflar 6-7 bin lira tutar. Onun dışında bir masa hediyelik paketleme yapmak için, iş yerinin büyüklüğüne göre 25 ila 60 bin lira maliyet gerektirebilir.
Züccaciye dükkanında ne satılır ?
Cam şekerlik
Kase
Düdüklü tencere
Kaşık takımı
6'lı baharatlık
Ekmek sepeti
Tepsi
Cezve
Üç köşeli kavanoz
Metal rende ve sürahi
Oklova
2 katlı saklama kabı
7'li fincan seti
Tava
Sıvı sabunluk
Metal havluluk
Üçlü sefer tası takımı
Çaydanlık takımı
Merdane gibi daha pekçok ürünün satışını yapabilirsiniz.
Züccaciye ürünleri nereden toptan alınır ?
İstoç başta olmak üzere züccayiye tedarik firmaları Türkiyenin her yerine ücretsiz kargo ile ürün gönderirler. İsterseniz birebir yüzyüze pazarlık ederek peşin alım yapabilirsiniz. Nakit alımlar sizin için daha karlı olur ürünleri indirimli almış olursunuz.
Özellikle metal ürünlerde bol çeşit ürün almaya dikkat ediniz. Plastik ürünlerin hammaddesi yurtdışından geldiğinden fazla kar ettirmeye bilir. Fakat metal ürünler tamamen ülkemizde üretildiğinden kar marjı yüksektir.
Züccaciye aylık kaç para kazandırır ?
Bu işten aylık 4 bin lira ile büyükşehirlerde işletenler 19 bin lira para kazanır. Züccaciye ürünleri karlı ürünler arasındadır. Hele ki metal ürünler yani çaydanlık, tencere vs... bunların karı yüzde 50'leri bulmaktadır. Yani 40 TL'ye sattığınız bir ürünün 20 TL'si kardır.
Züccaciye temel tüketim maddesi olmadığından karı yüksektir. Mesela bir bakkala günde 200 kişi gelse züccaciye dükkanına 10 kişi gelir. Fakat ürün karı fazla olduğundan bu işi yapmak oldukça mantıklıdır.
Bu işten para kazanmak isteyenlerin yapması gereken en önemli şey ürün çeşitliliğidir. Mesela: Çaydanlık en az üç bilindik markadan oluşmalıdır ve diğer esnaflardan en az 5 TL aşağı satmalısınız.
Züccaciye dükkanı nasıl açılır ? Gerekli resmi belgeler neler
1. İş yeri kiralayın ve kira kontratı yapın
2. Elektrik su borcu olup olmadığını kontrol edin
3. Yazar kasa metal raf ve seyyar terekleri ucuz fiyata almaya çalışın
4. Facebook'a sponsorlu reklam verin. Nerede yaşıyorsanız oranın kitlesine erişin
5. Ürünleri faturalı almaya çalışın ki ileride fazla gelir vergisi ödemek zorunda kalmayın. Faturasız ürün aldığınızda bir müşteri size gelse 2 adet çaydanlık alsa fatura istese sizde kestiniz ama aldığınız ürünün faturası yok işte bu sizin vergi dairesine para ödemeniz demektir.
6. Ağır satılan ürünleri almayın.
7. İş yerinize bol bol lokanta ve boya faturası kestirin. Hatta sobalı dükkansa kömür faturasıda olur. Muhasebeciniz bu tutarları masraf göstersin ki fazla para kazanın
8. Elektrik, doğalgaz, su faturaları dükkan açarken kimin adına açılmışsa o isim üzerinde olmalıdır. Dükkanı açan Ali .... ise bu faturalar aynı kişi adına olmalıdır.
Hangi resmi kurumlara başvurmalıyım ?
Vergi dairesi : Yazar kasa almak için
Belediye : İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı için
Esnaf sanatkar odası : Kredi çekmek için ucuz faizsiz esnaf kredisi alma hakkınız olur.
Muhasebeci : Fatura takibi için
Yangın söndürme tüpü :
Vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi