Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

Engelli polis memuru alımı ve maaşı 2021
Engelli polis memuru alımı ve maaşı 2021
Engelli polis memuru alımı ve maaşı 2021
 
MESLEK VE MAAŞLARI >> 06 Ocak 2021 - Saat: 16:39

Engelli polis memuru alımı ve maaşı 2021

Engelli polisler ofislerde evrak, bilgi girişi, pasaport, ruhsat tarzı işlemlerde polis olarak çalışabilir mi bu konuda net bir bilgi olmasada aslında bu tür işlerde polislik yapmaları çok iyi olur. Engelli polislere 2021 yılında 4800 TL maaş verilse ve 2021 yılı içinde 3 kez polis alımı yapılsa gerçekten çok faydalı ve isabetli olur.

Çünkü çok sayıda engelli polis olma şartlarının değişmesini istiyor. Polislik şartlarında özellikle işitme engellilere kolaylık bekleniyor. Engellilerin bir isteğide örneğin: Sağlam iken polis oldum fakat 2 yıl sonra kaza geçirip engelli oldum sonrasında idari kısma geçtim şeklindeki isteklere polis alınırken direk bu tarzda alım yapılsın deniliyor.

 

Engelliler polis olabilir mi ?

Psikiyatri sorunu olanlar polis olamaz ise de Engelli personel olarak Emniyet Teşkilatına ataması yapılacak olanlarda, psikiyatrik hastalıklar açısından engel oranı bulunanlar Emniyet Teşkilatında devlet memurluğuna atanamazlar.

 

İşitme engelliler polis olabilir mi ?

Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi olabilmek için; Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği’nin 5. maddesi gereği Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olmak, PMYO Giriş Yönetmeliğinin 8. maddesi gereği; “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ekim tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 24 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün almamış olmak.” Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak olan üniversiteye giriş sınavından istenilen puanı almış olmak, Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında ve ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak PMYO Sınavında başarılı olmak şartları aranmaktadır.

 
Facebook
-