Rehber Bilgi

Rehber Bilgi

5 Dakikada Şarj Olan Otomobil Bataryası Geliştirildi
5 Dakikada Şarj Olan Otomobil Bataryası Geliştirildi
5 Dakikada Şarj Olan Otomobil Bataryası Geliştirildi
 
TEKNOLOJİ >> 19 Ocak 2021 - Saat: 14:49

Store Dot İsrail merkezli şirket 5 dakikada dolan araba bataryası üretti. Üstelik şişme sorunuda olmayan bu bataryalarda pil ömrü oldukça uzun..

2021 itibarıyla elektrikli arabalar lityum-iyon bataryaların ek masrafları sebebiyle, sıradan bir içten yanmalı motorlu araca ve hibrit elektrikli araçlara göre önemli ölçüde daha pahalıdır.

 Bununla birlikte batarya fiyatları toplu üretim ile azalmaktadır ve daha da azalması beklenmektedir. Elektrikli arabaların yaygınlaşmasını engelleyen diğer faktörler; özel veya kamuya ait bir girişim olarak şarj istasyonlarının eksikliği ve kısıtlı menzil sebebiyle sürücülerin hedeflerine varamadan bataryalarının tükenip yolda kalacakları şeklindeki endişeleridir.

Bazı hükûmetler var olan engelleri aşmak için politikalar geliştirmekte, ekonomik teşvik paketleri sunmaktalar. Böylece elektrikli otomobillerin satışını artırmak için, elektrikli araç ve batarya teknolojisindeki gelişmeleri desteklemektedirler. ABD elektrikli arabalar ve bataryalar için 2.4 milyar dolarlık bir ödenek ayırdı. Çin sınırları içindeki elektrikli araba endüstrisini geliştirmek için 15 milyar dolar sağlayacağını açıkladı.

 Çeşitli ulusal ve yerel hükûmetler vergileri azaltarak, çeşitli destekler sağlayarak elektrikli arabaların ve diğer şarj edilen hibrit araçların satın alma fiyatlarını azaltmaktadır.

 

 
Facebook
-