KİMYAGERLER NE KADAR MAAŞ ALIR 2019 ?
Kimyagerler devlet kurumlarında aldıkları maaş ile özel sektörde aldıkları maaş değişmektedir. Özel sektörde; İlaç, Deterjan firmaları başta olmak üzere daha birçok şirkette çalışabilirler.
Özel sektörde çalışan kimyagerler 1900 TL ile 18.500 TL arası maaş alırlar. Mezun olunan üniversitenin kalitesi ve yabancı dil bilmek maaşı değiştirebilir. Yüksek lisans doktora yapanlar daha fazla maaş alırlar. Çalıştıkları firmada maaşa yansımaktadır.
Herhangi bir kimyager ilk başta 2 binlira maaş ile başlayıp çeşitli pozisyonlarda görev alınca kıdem farkı ile maaşları artar.
KİMYAGERLERİN GÖREVLERİ NELERDİR ?
1) Test yapmak için laboratuar personeli için test çözeltileri, bileşikleri ve reaktifler hazırlar.
2) Kromatografi, spektroskopi ve spektrofotometre tekniklerinden yararlanarak kimyasal ve fiziksel özellikleri, bileşimi, yapıları, ilişkileri ve reaksiyonları belirlemek için organik ve inorganik bileşikleri analiz eder.
3) Ürünleri, ekipmanı, formülleri, işlemleri ve analitik yöntemleri geliştirin, iyileştirin ve özelleştirir.
4) İşlemi veya ekipmanı çalıştırma verimliliğini belirlemek ve arızaları teşhis etmek için test bilgilerini derleyin ve analiz eder.
5) Araştırma projelerini analiz etmek, test sonuçlarını yorumlamak veya standart dışı testler geliştirmek için bilim adamları ve mühendisler ile görüşür.
6) Malzemelerin bileşenlerini ve fiziksel özelliklerini analiz etmek için test prosedürlerinde personeli yönlendirin, koordine edin ve tavsiyelerde bulunur.
7) Niceliksel ve niteliksel analizler için ısı, ışık, enerji ve kimyasal katalizörlerin katılmasıyla maddelerin bileşimindeki değişikliklere neden olur.
8) Teknik makale ve raporları yazınız; süreçler, tesisler, ürünler ve testler için standartlar ve spesifikasyonlar hazırlar.
UYARI Rehber Bilgi internet sayfalarında bulunan yazılı, sesli ve görüntülü malzemelerin tamamı ya da bir bölümü, Rehber Bilgi'nin daha önceden yazılı izni alınmadan hiçbir haber içerik kopyalanamaz, yayımlanamaz, hiçbir ortamda kaydedilemez, kamuya açık yerlerde gösterilemez, değiştirilemez ve uyarlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında Fikir ve sanat eserleri kanununun 71. maddesi gereğince hakkında yasal işlem yapılacaktır.
Kaynak: job-descriptions.careerplanner.com