Marka yöneticileri, bir markanın tanınabilir, müşteriler için güncel ve heyecan verici kalmasını sağlamaya çalışır. Marka yöneticileri, markaların kamu algısını teşvik etmeyi ve değiştirmeyi planlamaktadır. Kuruluşlar, marka yöneticilerini, kendi markalarında 'kendi içinde' çalışmak üzere işe aldılar, ki burada sadece tek bir marka üzerinde çalışacaklardır. Marka yöneticilerinin, farklı müşteriler için bir takım markalar üzerinde çalışabilecekleri bir pazarlama ajansında çalışabilmeleri de mümkündür. Marka yöneticilerinin, markalaşmanın reklamcılık ve kampanyalarda tutarlı olduğundan emin olmak da sorumludur.
İlgili iş unvanları şunları içerir: marka pazarlamacı, marka pazarlama asistanı, asistan marka müdürü, marka elçisi ve ürün yöneticisi.
Temel Sorumluluklar
Bir marka yöneticisinin tipik sorumlulukları şunları içerir:
1. Müşteri trendleri ile güncel tutmak ve gelecekteki trendleri tahmin etmeye çalışmak için pazar araştırması yapmak
2. Ürünlerin ve hizmetlerin müşterilerin beklentilerini karşılamasını ve markaların güvenilirliğini geliştirmesini sağlamak için baskı, yayın ve çevrimiçi platformlarda pazarlama kampanyaları geliştirmek ve stratejileri geliştirmek.
3. Pazarlama kampanyalarının başarısını analiz etmek ve raporlar oluşturmak
4. Markalaşmada tutarlılığı sağlamak için reklam, ürün tasarımı ve diğer pazarlama biçimlerini denetlemek
5. Müşterilerle buluşmak ve birden fazla departmandaki meslektaşları ile çalışmak (pazarlama asistanları, pazarlama müdürleri ve pazarlama müdürleri gibi)
6. Bütçeleri yönetmek ve genç asistanlardan oluşan bir ekip
7. Ürün lansmanları, sergiler ve fotoğraf çekimleri gibi etkinlikler düzenlemektir.
Yardımcı kaynak: targetjobs.co.uk